19:00

Hasslövs IS

Referat: BK Walldia - Hasslövs IS

BK Walldia – Hasslövs IS 200814

Då har vi vilat färdigt efter den betungande våren med 2 seriematcher. Det var dags för den tredje matchen och det var Hasslövs IS som stod för motståndet.
Ahlm, Snoddas och compani anlände med kaffekorgen till ett Wallevi som var oerhört varmt, det var knappt den hissade flaggan rörde sig.
Jag bad Snoddas att han skulle se till att plocka in gästernas uppvärmningsbollar efter uppvärmningen, men det var på gränsen att han skulle orka det påstod han eftersom det vankades motionsfotboll på Hasslövs IP i helgen, på den nivån var det – hjärtligt, precis som det ska vara lagen emellan.

Walldias trupp: Dino, Robban, Tanne, Lucas, Zett
MackeP, Ludde, Kenan, Besim, Nderim
Hannes
Avb: Simon, Antonio, Egzon, Jocke, Jakob.

Det var lättat på restriktionerna och det tilläts 50 åskådare, ingen behövde alltså smyga i buskarna.
Till och med WRY:s flicklag hade fått fram vimplarna för att heja på Walldias seniorer, mycket trevligt och uppskattat.

Dagens domare Egzon Bajramaj tutar igång matchen och det var aviserat dryckes pauser vilket var förståndigt.

Walldia tar ett fast grepp om händelserna och pressar tillbaka gästerna västerut, HIS försvar skulle ”få att göra”
Men Walldianerna får ingen utdelning, istället tilldöms HIS en frispark en bit in på Walldias planhalva till höger efter 6 min, bollen slås med skruv mot målområdet till vänster där bollen studsar gästernas väg och Joel Åkesson i HIS kan trycka upp bollen i nättaket bakom Dino Ejup. 0-1,
en överraskande öppning för hemmalaget som så långt haft ett fast grepp om händelserna.

BKW fortsätter mala på med ett snabbt passningsspel men har problem med ”sista passet”
MP på Walldias högerkant har börjat bra och får ett par minuter senare en bra möjlighet att kvittera men Oliver Nilsson i HIS kasse gör en jätteparad med följd att bollen går i retur till Nderim som skjuter över i ett jätteläge.

Besim får minuten senare en liknande chans som MP men får se Nilsson stå i vägen även där.
Första 15 minuter är det konstant press från Walldia - Nilsson i HIS kassen börjar nog bli uppvärmd.
Min 17 Zett hittar coach Persson centralt som även han skjuter utanför.

En lite lugnare period där HIS lyfter spelet något men kvitteringen ska komma. Strax innan kvitteringen missar Kenan från 4-5 meter en jättechans. Men minuten senare - Nderim flyfotad till vänster glider in och faller över ett utsträckt HIS ben, domaren kan inte göra annat än döma straff till BKW. Nderim sätter själv kvitteringen bakom Oliver Nilsson - tid 30 min.
Var det islossning nu månne? Nja inte riktigt, det är förbaskat svårt att göra mål känns det som. Inte ens coach Persson kan visa vägen när han skjuter utanför tomt mål.

Nderim får utgå med sträckt baksida och Simon hoppar in. Eftersom det var drickapaus blir det lite förlängd första halvlek på match klockan och det tackar Walldia för, äntligen tar hemmalaget ledningen och det på ett spektakulärt sätt, den store fördelaren i Walldia ligger bakom, Besim lyfter in bollen mot högerkanten där Robban dyker upp och lobbnickar över Nilsson in 2-1, rättvist är ett understatement.

Pausvila och dricka smakar extra bra.
Andra halvlek

Vet inte om det fanns något ”lugnande” i pausdrickan för när andra halvlek är igång ser det ut så bland de blåklädda. Ni som kommer ihåg matchen mot Våxtorp tidigare i år vet vad jag menar.
Joel Åkesson tillåts att kvittera och ge ledningen åt HIS inom 4 minuter efter att andra halvlek startat ungefär samma scenarium som i Våxtorpsmatchen.
Vi kanske skulle korta ner vilan och värma upp även i pausvilan?

HIS leder alltså och har nästan 100% utdelning på sina chanser så långt.
Men gästerna får inte glädja sig så länge. Minuten efter 2-3 blir Marcus P nergjord i straffområdet och Kenan sätter också 3-3 på den efterföljande straffen.
En galen match är ingen överdrift.

Gästerna lyfter laget och försöker få lite grepp om händelserna igen men öppnar då också ytorna för hemmalaget.
Marcus P är nu riktigt het och iblandad i det mesta. Minut 58 MP driver in från vänster och prickar ribban.

Backeleganten Ludde Gustafsson gör inte så ofta mål, men nu ska det ske och han gör det enkelt när han glider in från höger i HIS straffområde och med ett lågt skott ger hemmalaget ledningen igen, 4-3 minut 65.

Det verkar vara tungt för gästerna för nu tar Walldia över helt en period och får stora ytor att utnyttja.

Min 68 Marcus P framspelad av Besim 5-3
Min 73 Hannes framspelad av Zett Wyke 6-3
Avbytarna Antonio, Egzon och Jakob får nu speltid med dryga kvarten kvar.

Gästerna ska ändå få sista ordet när man på ett ”vådaskott” från avstånd till höger får se Noel Nilssons avslut segla över en förvånad Dino i Walldiakassen, Dino trodde förmodligen inte på skott från det avståndet.
Reduceringen 6-4 var det sista som hände och Walldia kom undan med bara förskräckelsen. Matchen verkade kunna bjuda på vad som helst.

Sammanfattning:

En styrkedemonstration av Walldia men som innehöll obegripliga perioder där man släppte fram motståndarna hur enkelt som helst. Det måste bort om året ska sluta bra för ”de blåa”.
Extra beröm till Besim som verkligen gjorde vad han skulle (3 assist) i sin centrala roll.

BK Walldia – Hasslövs IS

07 min 0-1 Theo Gullberg
30 min 1-1 Nderim Peci straff
45 min 2-1 Robert Andersson (Besim Fetahi)
47 min 2-2 Joel Åkesson
51 min 2-3 Joel Åkesson
52 min 3-3 Kenan Ramadani straff
65 min 4-3 Ludvig Gustafsson (Besim Fetahi)
68 min 5-3 Marcus Pettersson (Besim Fetahi)
73 min 6-3 Hannes Persson (Zett Wyke)
88 min 6-4 Noel Nilsson

Domare: Egzon Bajramaj